Simon Hedman on Herrforsin uusin aurinkopaneelimyyjä

Samaa tahtia kuin kuluttajien kiinnostus aurinkopaneeleihin lisääntyy, kasvaa myös Herrforsin aurinkopaneelimyyntitiimi. Simon Hedman on tiimin uusin myyjä ja vastaa mielellään sekä asiakkaiden että kollegoiden kysymyksiin koskien pientuotantoa. Tervetuloa tutustumaan Simoniin!
 

Kuka sinä olet?

Olen 24-vuotias pietarsaarelainen, joka vastikään on suorittanut energiatekniikan diplomi-insinöörin opinnot Aalto-yliopistossa. Herrforsilla tulen vastaamaan aurinkopaneelien myynnistä sekä uusien tuotteiden kehittämisestä. Aurinkopaneeleita myymme Nordic Sunrise -tuotemerkillä, joka on koko Katternö-ryhmän yhteinen panostus. Lähes viiden vuoden energiaan liittyvien opiskeluiden jälkeen tuntuu Herrfors luonnolliselta ensimmäiseltä askeleelta työelämään. Odotan innolla pääseväni uusien haasteiden pariin!


Miltä mikrotuotanto näyttää Suomessa tällä hetkellä?

Aurinkopaneeleiden suosio on kasvanut hurjasti viime vuosina, niin sekä yksityistalouksissa että yrityksissä. Kasvuun on vaikuttanut eniten alentuneet paneelihinnat sekä lisääntynyt ympäristöajattelu sähkönkuluttajien keskuudessa. Hinnat ovat alkaneet tasaantua, sillä itse aurinkopaneelien osuus tuotantolaitteiston hinnasta on pienentynyt. Viime vuosien asennuksista huolimatta on aurinkopaneelien avulla tuotetun sähkön osuus Suomessa pieni. Sähkömarkkinoilla on siis vielä runsaasti tilaa aurinkoenergialle!


Mitä aurinkoenergiamarkkinoilla on parhaillaan meneillään?

Uutta pientuottajille on nettolaskenta, mikä tarkoittaa tuotannon ja kulutuksen yhteenlaskua mittausjakson aikana. Tällä hetkellä mittausjakso on yksi tunti, mutta tämä tulee tulevaisuudessa muuttumaan varttitunniksi. Tämä parannus tulee lisäämään itsetuotetun sähkön osuutta tuottajille. Toinen parannus on aurinkosähköä tuottaville asuntoyhtiöille tarjottu mahdollisuus jakaa tuotettu sähköä suoraan asuntoyhtiön huoneistojen kesken. Tämä muutos luo asuntoyhtiöille samat edellytykset kuin muille pientuottajille. Molemmat näistä tuottajille hyödyllisistä muutoksista tulee voimaan viimeistään vuonna 2023. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että aurinkopaneelien hankinnan kanssa tarvitsisi odottaa. Aurinkopaneelit voi hyvin asentaa jo nyt, jotta kaikki on valmista muutoksien astuessa voimaan.


Miksi kannattaa tuottaa omaa sähköä?

Ilmaisen sähkön lisäksi sinun ei tarvitse maksaa sähköveroa tai sähkönsiirtomaksua siitä sähköstä, jonka itse tuotat ja kulutat. Tästä johtuen on itse kuluttamasi sähkö noin kolme kertaa arvokkaampaa kuin sähkö, jonka myyt sähköverkkoon. Tästä syystä on hyvä varmistaa, että hankkimasi aurinkopaneelijärjestelmä on mitoitettu juuri oman kulutuksesi mukaan.


Kenelle aurinkopaneelit sopivat ja miten aurinkopaneelit hankitaan?

Aurinkopaneelit sopivat heille, joilla on kulutusta kesäaikaan ja sopiva varjoton etelään suunnattu alue, useimmiten katolla. Itä- ja länsisuunnat sopivat tarkoitukseen myös mainiosti. Koska aurinkopaneelit ovat pitkäikäinen investointi, kannattaa varmistaa, että myös niiden alla oleva katto on hyvässä kunnossa ennen asennusta. Mikäli olette kiinnostuneita pientuotannosta, löydät lisätietoa kotisivuiltamme www.nordicsunrise.fi tai voit ottaa suoraan yhteyttä minuun puhelimitse tai sähköpostilla. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä mikäli sinä tai yrityksesi olette kiinnostuneita aloittaman aurinkoenergian tuottamisen!

Aurinkopaneelimyyjämme palvelevat arkisin 9-16.

Simon Hedman

044-7815 366

etunimi.sukunimi@katterno.fi

Tuomo Haapalainen

040-135 0230

etunimi.sukunimi@venergia.fi

Victor Wistbacka

044-7815 395

etunimi.sukunimi@katterno.fi

Aiheeseen liittyviä uutisia

Nyt voit hankkia aurinkopaneelijärjestelmän myös Joustorahoituksen avulla

1.9.2020 lähtien voimme tarjota Joustorahoitusta aurinkopaneelijärjestelmien hankintaan.

Aurinkopaneelivalikoimamme on kasvanut mustilla yksikiteisillä 360Wp premiumpaneeleilla