Alma Daghem i Jakobstad

Jakobstad, Alma Daghem, 112 paneler, 30,8 kWp

Oy Herrfors Ab och Fastighets Ab Ebba Kiinteistöt Oy har avtalat om en leverans av solpaneler till Alma daghem i Jakobstad. Systemet med 112 solpaneler producerar 25 MWh per år och täcker 190 kvadratmeter av takytan.


I alla Ebbas nybyggen ska vi prioritera hållbarhet och vi funderar noggrant på hur vi kan bidra till att förminska energiförbrukningen. Alltid när det är ekonomiskt försvarbart och möjligt att placera solpaneler så ska vi göra det. Och vid Alma är det både möjligt och ekonomiskt försvarbart försvarbart”, säger Åsa Björkman, Fastighets Ab Ebbas verkställande direktör och byggherre för Alma daghem.


Alma är det första daghemmet i Jakobstad som producerar en del av sin egen energi med hjälp av solpaneler. Herrfors och Fastighets Ab Ebba har gjort ett avtal om leverans av solpaneler också till Kårkullas Intek service-enhet på Bottenviksvägen.


Vi är nöjda att kunna hjälpa lokala projekt i deras mål att välja både en ekonomisk och för miljön hållbar energilösning. Produktionen från solpanelerna vid Alma täcker bl.a. det kylningsbehov som förorsakas av de stora fönstren under sommarperioden, vilket är ett förnuftigt tillägg till byggnadens övriga smarta energilösningar, såsom exempelvis fjärrvärmen”, konstaterar Andreas Rasmus, Herrfors produktionschef.

DJI 0881
DJI 0866
DJI 0574 B highres

Andra solpanelreferenser

Solpaneler till ett egnahemshus i Larsmo

Larsmo, 14 paneler, 5,04 kWp

Solpaneler till ett egnahemshus i Vörå

Vörå, 22 paneler, 7,92 kWp

Solpaneler till ett egnahemshus i Pedersöre

Pedersöre, 20 paneler, 5,5 kWp

Solpaneler till Bennäs

Bennäs, 16 paneler, 4,4 kWp 

Solpaneler till Nykarleby

Nykarleby, 12 paneler, 3,6 kWp

Begär offert för Nordic Sunrise solpaneler

Funderar ni att anskaffa solpaneler till ert hem eller företag? Vi erbjuder effektiva solpanelssystem för små och stora behov. Ifall produktsortimentet inte svarar mot ert behov, eller ifall ni inte är säkra på vilken helhet skulle passa er bäst, så betjänar vi er gladeligen. Ni kan lämna offertförfrågan eller kontakta våra solpanelsförsäljare per telefon eller via epost.Begär offert